Vragen?

Wat als...

... er een blokje loskomt?

Indien je er geen last van hebt mag je wachten tot de volgende afspraak om het opnieuw te laten vastzetten, tenzij je aan dat blokje een elastiekje moet aanhaken.

Indien het losse blokjes stoort kan je proberen het van de draad los te maken door met een fijn pinnetje het elastiekje dat er rond zit te verwijderen. Breng zeker het blokje mee de volgende consultatie.

Je kan ook het blokje bedekken met was. Deze moet dan wel verwijderd worden tijdens het eten en voor het poetsen.

Je mag uiteraard altijd langskomen (vooraf best verifiëren of we aanwezig zijn) om het probleem in de praktijk te verhelpen. In elk geval zal gezorgd worden dat je geen hinder meer ondervindt. Indien er voldoende tijd is kan het blokje ook meteen vastgezet worden.

... je last hebt van je beugel en je kan niet langs komen of je bent op reis?

Draag je blokjes op de tanden, zorg dan dat je in je toiletzak altijd een nagelknipper bij hebt, bij voorkeur een puntig model. In noodgevallen kan je hiermee de draad doorknippen op de plaats waar je hinder hebt, best zo dicht mogelijk tegen een blokje dat nog vasthangt.

Draag je een uitneembaar apparaat dan is het best toch te proberen het apparaatje enkele uren per dag of ’s nachts in te houden. Zoniet loop je het risico dat het apparaatje niet meer past tegen de tijd dat je kan langskomen en er een nieuw moet gemaakt worden.

... je retentiedraad loskomt

Bel zo snel mogelijk om de draad opnieuw te laten vastzetten. Draag je nachtapparaatje elke nacht. De dag dat je je afspraak hebt om de draad te laten vastzetten draag je je nachtapparaat minstens 2u voordien tot je in de behandelingsstoel zit.

Is de losgekomen retentiedraad hinderlijk draag dan je nachtapparaatje continu tot je kan geholpen worden of probeer je te behelpen met was.

Knip je zelf de retentiedraad door, dan zal een nieuwe draad en een nieuw nachtapparaat moeten gemaakt worden. Probeer dit dus te vermijden door onmiddellijk contact op te nemen.

... je een afspraak niet kan nakomen?

Verwittig je vooraf dan zal een nieuwe afspraak vastgelegd worden. Hoe vroeger je verwittigt, hoe meer keuze je uiteraard zal hebben. Je afspraak vergeten wordt slechts 1x door de vingers gezien!