Huisregels

Goede afspraken maken goede vrienden. Enkele huisregels zijn dan ook onontbeerlijk om je consultaties tijdens en na de behandeling zo efficiënt en aangenaam mogelijk te maken, dit voor beide partijen.

Afspraken tijdens de schooluren

De eerste consultatie (duur: ongeveer 40 minuten) en de afspraak voor plaatsing van vaste apparatuur (duur: ongeveer 1,5 uur) gaat steeds door tijdens de schooluren.
Aangezien de meeste patiënten nog school lopen, is het voor ons onmogelijk om iedereen na de schooluren te laten komen. Consultaties die meer tijd in beslag nemen dan een gewone consultatie (duur: 20 minuten), gaan dan ook steeds door tijdens de schooluren. Op die manier krijgt iedereen de kans om ook na de schooluren op consultatie te komen. Om dezelfde reden gebeurt de plaatsing van vaste apparatuur nooit tijdens schoolvakanties. Wij hopen op je begrip hiervoor.

Afspraken voor uitneembare apparatuur (zonder vaste apparatuur), afspraken tussendoor (voor het verhelpen van kleine ongemakken tijdens of na de behandeling) en afspraken tijdens de retentiefase (zie behandeling stap voor stap) kunnen steeds doorgaan na de schooluren.

Alle andere reguliere afspraken (duur: 20 minuten) gaan afwisselend tijdens en na de schooluren door. Dit wil zeggen: 1e afspraak tijdens de schooluren, 2e afspraak na de schooluren, 3e afspraak tijdens de schooluren, 4e afspraak na de schooluren, enzovoort. Bij afwezigheid zonder verwittigen gaat de volgende afspraak steeds door tijdens de schooluren.

Gelieve minimum 48 uur op voorhand te verwittigen indien je niet aanwezig kan zijn op de consultatie. Op die manier kunnen vrijgekomen plaatsen in de agenda optimaal benut worden om andere patiënten te helpen.

Bij frequente afwezigheid zonder voorafgaandelijk verwittigen zijn wij genoodzaakt je consultatie aan te rekenen. Dit gebeurt in regel vanaf de tweede ‘gemiste’ consultatie.

Mondhygiëne

Een goede mondhygiëne is een must! Altijd, maar zeker tijdens een orthodontische behandeling.

Tandenpoetsen kan dan ook aan de poetsmuur (uiteraard vóór de consultatie). Dit hoef je niet te vragen: tandpasta is voorzien, je tandenborstel breng je zelf mee (in de praktijk zijn wegwerptandenborstels te verkrijgen in geval van nood, aarzel niet om ernaar de vragen).

Tip voor de ‘vergeetkousen’ onder ons: vraag de praktijkassistent je tandenborstel op te bergen in je persoonlijk ‘modelbakje’. Daarin is immers ruimte genoeg voorzien.

Medewerking

Je behandeling kan maar slagen indien je zelf ook actief meewerkt!

Voor uitneembare apparatuur geldt uiteraard dat deze pas werkt van zodra hij gedragen wordt. Luister goed wanneer je verwacht wordt je beugel te dragen.

Ook bij vaste apparatuur kan het zijn dat je zelf elastiekjes moet vervangen of een extra apparaat bij je blokjesbeugel moet dragen. Let goed op wanneer je de instructies krijgt!